040 133 0000 info@lahdenmaki.fi

PINNOITETTU VANERI

Pinnoitettu vaneri eli niin kutsuttu filmivaneri – kestävyyttä ja monipuolisuutta rakentamiseen

  Pinnoitettu vaneri on kestävä ja monipuolinen ratkaisu erilaisiin rakennusprojekteihin. Pinnoitettu vaneri kestää hyvin kosteutta ja vaihtelevia sääolosuhteita ilman merkittävää vaurioitumista. Tämä tekee siitä ihanteellisen materiaalin ulkorakentamiseen, kuten terassien, laitureiden, ja ulkoseinien rakentamiseen. Näitä vanereita käytetään myös usein esimerkiksi lattioissa, seinissä sekä katoissa. Lisäksi pinnoitettua vaneria käytetään mm. paketti- ja kuorma-autojen varusteluissa sekä peräkärryissä. Filmivaneri soveltuu rakennuksilla valutöihin erinomaisesti. Autamme valitsemaan sopivan vanerin tarpeidesi ja käyttökohteesi mukaan.

Mitä on pinnoitettu vaneri?

  Pinnoitettu vaneri on valmistettu monikerroksisesta puusta, kuten koivusta tai kuusesta. Pinnoitetut vanerit valmistetaan liimaamalla ristiin yhteen useita ohuita viiluja. Tämän jälkeen vaneri päällystetään halutulla pinnoitteella, joka antaa sille lisää kestävyyttä ja suojausta kosteudelta sekä kulutukselta. Pinnoitteita on useita erilaisia ja alla esittelemme yleisimmät pinnoitteet. Sekä havu-, että koivuvaneria voidaan pinnoittaa. Fenolikalvolla on myös muita hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten kemiallinen kestävyys ja helppo puhdistettavuus. Pinnoitettu vaneri tunnetaan myös nimellä filmivaneri.

Pinnoitetun vanerin hyödyt

Kustannustehokas

Pinnoitettu vaneri säästää arvokasta aikaa ja resursseja. Sen kestävyys ja helppohoitoisuus vähentävät ylläpitokustannuksia ja lisäävät tuotteen käyttöikää, mikä puolestaan säästää korjaus- ja vaihtokustannuksia pitkällä aikavälillä.

Valmiina asennukseen

Pinnoitettu vaneri on valmiina käyttötarkoitukseensa ja toisin kuin esimerkiksi raaka koivuvaneri, pinnoitettu vaneri voidaan asentaa ulkoseinään ilman erillistä käsittelyä. Näin ollen valmiiksi pinnoitettu vaneri säästää aikaa esimerkiksi työmailla.

Useaan käyttötarkoitukseen

Pinnoitetut vanerit ovat monipuolisia ja soveltuvat lukuisiin eri käyttötarkoituksiin. Olipa kyseessä sitten kalusteet, rakennusmateriaalit tai kuljetusvälineet, pinnoitettu vaneri tarjoaa kestävän vaihtoehdon.

Erilaiset pinnoitteet

Voit valita pinnoitteen, joka tarjoaa parhaan suojan kosteutta vastaan ulkorakenteisiin tai pinnoitteen, joka on helppo puhdistaa ja ylläpitää vaativissa ympäristöissä, kuten elintarviketeollisuudessa.

Tutustu erilaisiin pinnoitettuihin vanereihimme

  Suurin osa pinnoitetuista vanereistamme on koivua, mutta myös pinnoitettua havuvaneria löytyy varastostamme. Pinnoitettuja vanereita löytyy varastostamme vahvuuksissa 4–30 mm.

Fenolifilmipintaiset, sileät

Fenolifilmipintaiset vanerit edustavat rakentamisen huippulaatua. Filmipinta puristetaan levyjen molemmille puolille korkeassa paineessa ja lämpötilassa. Tämä prosessi takaa, että pinnoitetut levyt kestävät huomattavasti paremmin kulutusta, kosteutta, kemikaaleja, hyönteisiä ja sienikasvustoa kuin pinnoittamattomat vaihtoehdot. Sileä filmipinta tekee levyistä helposti puhdistettavia ja hygieenisiä, mikä on tärkeää monissa rakennuskohteissa. Varastostamme löytyy vakioväriä ruskeaa sekä vaaleanruskeaa ja keltaista. Ulkotiloissa käytettäessä filmivaneri kestää hyvin, kunhan reunat käsitellään erikoismaalilla, mikä suojaa niitä sääolosuhteilta.

Fenolifilmipintaiset, liukuestekuvioidut vanerit

Fenolifilmipintaan voidaan pinnoituksen aikana kuumapuristaa liukuestekuvio. Filmipinnan liukuestekuvio parantaa pinnan kitkaominaisuuksia. Pinnoitettujen vanerien yleisin kohokuvio on viirapinta. Viirapintaiset levyt ovat suosittuja niin peräkärryissä, kuorma-autojen lavoina sekä parvien lattioina, joissa on tärkeää, ettei pinta luista.

Maalauskalvopintaiset vanerit

Maalauskalvopintaiset vanerit tarjoavat sileän ja kestävän maalauspohjan moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Fenolihartsilla impregnoitu maalauspohjakalvo kuumapuristetaan vanerin pintaan, mikä takaa erinomaisen pohjan maalille. Tämä vähentää maalinkulutusta ja ehkäisee hiushalkeilua. Maalauskalvopintaisia levyjä voi käyttää sekä sisä- että ulkotiloissa, ja ne säästävät aikaa ja materiaaleja maalausprosessissa.

Melamiinifilmipintaiset vanerit

Vaneria voidaan pinnoittaa myös melamiinihartsilla impregnoidulla filmillä. Melamiinipintaiset levyt ovat siistin näköisiä sekä hygieenisiä. Niitä käytetäänkin mm. elintarviketeollisuudessa laajasti. Melamiinifilmipintaisia levyjä on pääsääntöisesti saatavilla valkoisina ja vaaleanharmaina.

Vanerin jatkojalostuspalvelumme

  Tiedämme, että aika on rahaa, ja siksi tarjoamme nopeat toimitusajat ja huippulaatuista työtä jokaisessa projektissamme. Jatkojalostuspalvelumme tekevät materiaalien muokkaamisesta helppoa ja tehokasta, jättäen sinulle aikaa keskittyä projektisi ydinkohtiin.

Sahaamme nopeasti ja tarkasti levynne määrämittaan. Palkkisahalla käsittelemme suuret erät ja painavat levyt, kun taas pienemmät erät saamme sahattua tarkkuussahalla.

Meiltä saat aina pontattua vaneria! Suosituimmat pontatut vanerilevyt löytyvät heti varastosta, ja teemme myös tilauserät nopealla aikataululla omalla ponttauskoneellamme.

Vanerin poraus ja jyrsintä CNC-työstökeskuksellamme on tarkkaa ja tehokasta. Etenkin suurissa erissä CNC-työstäminen on kustannustehokas vaihtoehto tuotteen valmistusprosessissa.

Näin yhteistyö kanssamme toimii

Yhteydenotto

Ensimmäinen askel on ottaa yhteyttä meihin ja kertoa tarpeesi. Kerro millaista vaneria tarvitset, millaisissa mitoissa ja mikä on toiveesi aikataulun suhteen.

Tarjous

Kun olemme saaneet tiedot tarpeestasi, ammattilaisemme laativat sinulle tarjouksen. Tarjous sisältää hintatiedot ja vahvistuksen toimitusaikataulusta.

Valmistus

Hyväksyttyäsi tarjouksen, aloitamme tilauksen valmistelun. Tuotteet valmistetaan aina sovitun aikataulun mukaisesti laadusta tinkimättä.

Toimitus

Toimitamme tuotteet aina sovittuna aikana ja tavalla. Voimme sopia noutoajankohdan ennakkoon, tai ilmoitamme sinulle, kun tilauksesi on valmis noudettavaksi. Tarvittaessa voimme myös järjestää rahdin puolestasi.

Olemme täällä varmistaaksemme, että saat tarvitsemasi vanerituotteet ajoissa ja laadukkaasti. Ota yhteyttä, niin autamme sinua kaikissa tarpeissasi.

Yhteystiedot

Arkisin 7:00-16:00 (Olemme suljettu 8.-28.7.2024)

Ruususentie 5, 37830 Akaa

040 133 0000

Y-tunnus: 0583496-0

Verkkolaskutus:
Verkkolaskuosoite: 003705834960
Operaattori: Nordea (NDEAFIHH)

Löydät meidät myös

9 + 5 =