040 133 0000 info@lahdenmaki.fi

HAVUVANERI

Havuvaneri – kevyt ja monikäyttöinen materiaali

  Havuvaneri on erittäin suosittu rakennusmateriaali, jota käytetään laajasti niin rakenteissa, sisustuksessa kuin ulkotiloissakin. Se on valmistettu havupuiden ohuista tai paksuista viiluista, jotka liimataan yhteen ristikkäin. Tämän ansiosta havuvaneri on erittäin kestävä ja vahva materiaali, joka soveltuu hyvin esimerkiksi lattia-, katto- ja seinärakenteisiin. Havuvaneri on koivuvaneria huokeahintaisempi vaihtoehto, jota käytetään laajasti rakentamisessa esimerkiksi valulevyinä, katelevyinä ja lattialevyinä.

Havuvanerit mittatyötilauksena useisiin käyttötarkoituksiin

  Havuvanerin käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi huonekalujen valmistukseen, kattojen alusrakenteisiin, varastojen rakentamiseen sekä puutarhassa kasvihuoneiden tai aitojen tekemiseen käsiteltynä. Havuvaneri sopii myös mainiosti pintamateriaaliksi, sillä sen kaunis ja yksilöllinen puunsyykuviointi tuo tilaan luonnollista rustiikkista tunnelmaa. Havuvaneria ovat saatavilla monessa eri koossa ja vahvuudessa. Levyjen koko vaihtelee yleensä 1200 x 2400 millimetrista aina 1500 x 3000 millimetriin asti. Meiltä saat levyt aina haluamaasi määrämittaan sahattuna tarvittaessa. Havuvaneria löytyy valmiiksi pontattuna varastostamme.

Havuvanerin hyödyt

Kestävyys

Havuvaneri on erittäin kestävä materiaali, joka säilyttää ominaisuutensa pitkään. Se kestää hyvin kosteutta ja säävaihteluita, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan niin sisä- kuin ulkorakentamiseen.

Helppo työstettävyys

Havuvaneri on helppo leikata, muotoilla ja kiinnittää, mikä tekee siitä kätevän materiaalin erilaisiin rakennusprojekteihin. Se sopii hyvin niin ammattilaisille kuin harrastelijoillekin.

Edullisuus

Havuvaneri on yleensä edullisempi vaihtoehto moniin muihin rakennusmateriaaleihin verrattuna. Se tarjoaa hyvän hinta-laatusuhteen ja sopii erinomaisesti budjettitietoisille rakentajille ja remontoijille.

Ympäristöystävällisyys

Koska havuvaneri valmistetaan usein uusiutuvasta puusta ja sen tuotantoprosessi voi olla ympäristöystävällinen, se edustaa ekologista vaihtoehtoa rakennusmateriaaliksi. Havuvanerin käyttö voi auttaa vähentämään rakentamisen ympäristövaikutuksia.

Pintakäsittelyllä haluamasi mukainen viimeistely havuvaneriin

 

Havuvanereiden pintakäsittelymahdollisuudet ovat laajat. Ne voidaan maalata, lakata tai öljytä halutun lopputuloksen saavuttamiseksi. Havuvanerin kauniit puunsyyt tulevat parhaiten esiin lakattuna tai öljyttynä. Vesikattojen kantaviksi alusrakenteiksi suosittelemme homesuojattua katevaneria. Katevaneri on valmiiksi pontattu pitkiltä sivuiltaan, myös lyhyiden sivujen ponttaus onnistuu meillä.

Havuvaneri on ekologinen valinta

 

Havuvaneri on valmistettu pääsääntöisesti kuusesta. Uusiutuvana luonnonvarana puu sitoo hiilidioksidia ilmasta ja näin ollen havuvaneri toimii hiilinieluna koko käyttöikänsä ajan. Havuvanerin keveys tekee siitä logistisesti tehokkaan vaihtoehdon. Sen kuljettaminen ja käsittely työmaalla on vaivatonta, mikä säästää polttoainetta ja vähentää päästöjä. Näin ollen havuvaneri sopii erityisen hyvin ympäristötietoisiin rakennusprojekteihin, joissa pyritään minimoimaan ekologinen jalanjälki. Havuvanerin käyttö auttaa vähentämään ympäristövaikutuksia ja edistää kestävää kehitystä rakennusalalla.

Vanerin jatkojalostuspalvelumme

  Tiedämme, että aika on rahaa, ja siksi tarjoamme nopeat toimitusajat ja huippulaatuista työtä jokaisessa projektissamme. Jatkojalostuspalvelumme tekevät materiaalien muokkaamisesta helppoa ja tehokasta, jättäen sinulle aikaa keskittyä projektisi ydinkohtiin.

Sahaamme nopeasti ja tarkasti levynne määrämittaan. Palkkisahalla käsittelemme suuret erät ja painavat levyt, kun taas pienemmät erät saamme sahattua tarkkuussahalla.

Meiltä saat aina pontattua vaneria! Suosituimmat pontatut vanerilevyt löytyvät heti varastosta, ja teemme myös tilauserät nopealla aikataululla omalla ponttauskoneellamme.

Vanerin poraus ja jyrsintä CNC-työstökeskuksellamme on tarkkaa ja tehokasta. Etenkin suurissa erissä CNC-työstäminen on kustannustehokas vaihtoehto tuotteen valmistusprosessissa.

Havuvanerin ominaisuudet

 

Havuvanerimme ovat valmistettu valtaosin kotimaisesta kuusesta.

I Helmioksia sallitaan 3 kpl/m2

 

 • Terveiden ja kiinteiden oksien sallittu läpimitta on 10 mm ja oksasumma 30 mm/m2.
 • Muita vikoja sallitaan hyvin rajoitetusti.
 • Saatavana vain mäntypintaisena.
II Helmioksia sallitaan rajoituksetta

 

 • Terveiden ja kiinteiden oksien sallittu läpimitta on 40 mm.
 • Enintään 6 mm leveät korjatut
  avohalkeamat ovat sallittuja.
 • Lievää värivikaisuutta sallitaan.
 • Paikkoja sallitaan.
III Helmioksien ja terveiden oksien sallittu läpimitta on 50 mm

 

 • Muiden oksien ja reikien
  sallittu läpimitta on 40 ja oksasumma 500 mm/m2.
 • Enintään 10 mm leveät avo-
  halkeamat ovat sallittuja.
 • Läpihiontaa sallitaan enintään 1 % levyn pinta-alasta.
 • Paikkoja sallitaan.
 • Painaumia, karheutta, kuoppia ja värivikaisuutta sallitaan lievinä.
IV Kaikki oksat ja reiät sallitaan

 

 • Halkeamat ja avoimet saumat sallitaan.
 • Kaarna- ja pihkakoloja, värijuovia ja värivikaisuutta sallitaan.
 • Paikkoja, limittymiä, karheutta,
  läpiliimausta ja läpihiontaa sallitaan.

Näin yhteistyö kanssamme toimii

Yhteydenotto

Ensimmäinen askel on ottaa yhteyttä meihin ja kertoa tarpeesi. Kerro millaista vaneria tarvitset, millaisissa mitoissa ja mikä on toiveesi aikataulun suhteen.

Tarjous

Kun olemme saaneet tiedot tarpeestasi, ammattilaisemme laativat sinulle tarjouksen. Tarjous sisältää hintatiedot ja vahvistuksen toimitusaikataulusta.

Valmistus

Hyväksyttyäsi tarjouksen, aloitamme tilauksen valmistelun. Tuotteet valmistetaan aina sovitun aikataulun mukaisesti laadusta tinkimättä.

Toimitus

Toimitamme tuotteet aina sovittuna aikana ja tavalla. Voimme sopia noutoajankohdan ennakkoon, tai ilmoitamme sinulle, kun tilauksesi on valmis noudettavaksi. Tarvittaessa voimme myös järjestää rahdin puolestasi.

Olemme täällä varmistaaksemme, että saat tarvitsemasi vanerituotteet ajoissa ja laadukkaasti. Ota yhteyttä, niin autamme sinua kaikissa tarpeissasi.

Yhteystiedot

Arkisin 7:00-16:00 (Olemme suljettu 8.-28.7.2024)

Ruususentie 5, 37830 Akaa

040 133 0000

Y-tunnus: 0583496-0

Verkkolaskutus:
Verkkolaskuosoite: 003705834960
Operaattori: Nordea (NDEAFIHH)

Löydät meidät myös

14 + 1 =